MaRan jäseniä ehdolla eduskuntavaaleissa

MaRan jäseniä ehdolla eduskuntavaaleissa

  • Kuvat: Pirjo Tuominen/Eduskunta

Mika Walkamo (90)

on pitkän linjan matkailu-, hotelli- ja ravintola-alan yrittäjä, joka on toiminut Vanajanlinna Groupissa vuodesta 1998.

– Olen aina ollut suomalaisen työn, maan ja yrittäjyyden puolella. Olen tehnyt, tarjonnut ja luonut työtä. Yrittäjänä olen tottunut siihen, että asiat pitää tehdä.

Walkamo on ehdolla eduskuntaan kokoomuksen listalta Hämeen vaalipiirissä. Hänen vaaliteemojaan ovat esimerkiksi valtion talouden tervehdyttäminen ja holhoavan roolin purkaminen.

– Valtion velkaantuminen on saatava kuriin. Valtion rooli on huolehtia peruspalveluista mutta ei holhota ihmisiä eikä yrityksiä. Yrittäjien asemaa on helpotettava ja veroja alennettava. Työ on parasta sosiaaliturvaa, ja sen pitää olla kannattavaa.

Walkamon muita teemoja ovat maan turvallisuuden takaaminen, maatalousyrittäjien aseman parantaminen, metsätaloutta koskevan päätöksenteon pitäminen Suomessa sekä kotimaisen energiantuotannon omavaraisuuden turvaaminen.

walkamo.fi

90 Mika Walkamo, kokoomus, Hämeen vaalipiiri


 

Tony Brander (123)

on toimitusjohtaja ja ravintoloitsija Deluxe Food Oy:ssä, johon kuuluvat Burgers & Wine Helsingissä ja Burger & Pizza Vantaalla. Lisäksi hän on yrittäjä autokauppa-alalla.

Brander on ehdolla eduskuntaan Liike Nytin listalta Uudenmaan vaalipiirissä.

– Eduskuntavaaliehdokkaaksi lähtemiseeni vaikutti erityisesti eduskunnan ja hallituksen toiminta koronakriisissä. Ravintoloiden ja tapahtuma-alan näkökulmasta päätökset olivat anteeksiantamattomia ja näkyvät edelleen ravintoloiden arjessa. Eduskunnasta puuttuu ravintola-alan ääni.

Branderin vaaliteemat liittyvät erityisesti kannattavaan yrittämiseen ja ravintola-alan aseman parantamiseen.

– Alamme tarvitsee kiperästi verokevennyksiä ruokaan ja alkoholiin, tehokasta harmaan talouden torjuntaa ja kannusteita työn vastaanottamiseen. Lisäksi ulosoton suojaosuus on tuplattava, ja opiskelijoiden tulorajat tulisi poistaa työvoiman ja verotulojen lisäämiseksi.

Brander kokee myös valtion velkaantumisen suureksi ongelmaksi.

– Velkaantuminen on taitettava velanmaksuksi.

www.tonybrander.fi

123 Tony Brander, Liike Nyt, Uudenmaan vaalipiiri


 

Nina Nummela (141)

on toiminut yrittäjänä ravintola Annan Kartanossa Helsingissä vuodesta 2017. Lisäksi hän on toiminut 15 vuotta sijoitusalalla yksityispankkiirina.

Nummela on ehdolla eduskuntaan Liike Nytin listalta Uudenmaan vaalipiirissä. Nummela toimii jo tällä hetkellä politiikassa aktiivisesti kaupunginvaltuutettuna, aluevaltuutettuna ja varakansanedustajana.

Nummelan tärkeimmät vaaliteemat liittyvät Suomen talouteen ja turvallisuuteen sekä yrittäjyyteen ja työllisyyteen.

– Suomen bkt ei ole kasvanut 15 vuoteen, ja valtion velka on lähes kolminkertaistunut. Suomi on jäänyt muista Pohjoismaista jälkeen yritysten investoinneissa, työn tuottavuudessa ja oppimistuloksissa. Olemme kovaa vauhtia tuhoamassa hyvinvointiyhteiskuntaa. Suunta on huolestuttava, ja sen on muututtava.

Palvelualojen työhön liittyvää kohtaanto-ongelmaa Nummela ratkaisisi ensi sijaisesti poistamalla työllisyyttä estävät kannustinloukut.

– On tehtävä selkeä ero työkyvyttömien ja -haluttomien välillä.

www.ninanummela.fi

141 Nina Nummela, Liike Nyt, Uudenmaan vaalipiiri