Muista hakea uudelleentyöllistämisen tukea

Muista hakea uudelleentyöllistämisen tukea

  • Teksti: Jukka Suominen
  • Kuvat: Pixhill

Hakuaika päättyy lokakuun lopussa.

KEHA-keskus maksoi ilman hakemusta kesäkuussa joukkomaksatuksena noin 7 000 ravitsemisliikkeelle hyvitystä siitä, että lainsäädäntö velvoitti sulkemaan ravintolat 58 päiväksi. Se oli kuitenkin vain osa ravintoloille tulevaa korvausta. Hyvin moni hyvitystä saanut on oikeutettu vielä uudelleentyöllistämisen tukeen.

Tuki ei kuitenkaan tule kenellekään automaattisesti vaan sitä joutuu jokainen hakemaan. Hakuaika päättyy 31.10.2020, mutta hakemus tulee käsittelyyn ja rahat tilille sitä nopeammin, mitä aikaisemmin hakemuksen saa käsittelyjonoon KEHA-keskukseen. Hakemuksen tekeminen ei unohdu, jos tarttuu asiaan saman tien eikä jää odottelemaan määräajan loppuhetkiä.

Haasteellisin osa uudelleentyöllistämisen tuen hakemista on sitä kerryttävien työntekijöiden enimmäismäärän laskeminen. Se lasketaan yrityksen helmikuusta 2020 maksamista palkoista, minkä takia kesäravintoloita jää tuen ulkopuolelle.

Sähköinen hakemuslomake on helppo täyttää KEHA-keskuksen sähköisissä palveluissa. Eniten naputeltavaa on yrityksen ja yhteyshenkilön tiedoissa. Numeropuolelle tarvitsee merkitä oikeastaan vain se, monestako työntekijästä 1 000 euron uudelleentyöllistämisen tukea haetaan.

 

Lisätietoa ja hakemuslomake osoitteessa www.keha-keskus.fi