Valo on Modeon suurin hotellikalustusprojekti

Valo on Modeon suurin hotellikalustusprojekti

  • Teksti: Irkka Honkakumpu
  • Kuvat: Hannakaisa Pekkala

Helsinkiläinen Valo Hotel & Work yhdistää majoitus- ja toimistotilat. Modeo oli mukana kalustamassa uuden sukupolven monitoimitiloja.

Syyskuussa Helsingin keskustassa avattu Valo Hotel & Work tarjoaa modernin toimintaympäristön niin bisnesihmisille, yrityksille kuin liikematkustajillekin. Kaikki tilat on suunniteltu toimimaan vähintään kahdessa eri käyttötarkoituksessa.

Valossa on yhteensä 422 huonetta ja kolme erilaista huoneluokkaa – smart, comfort ja deluxe – jotka toimivat majoitus-, työ- ja tiimitiloinakin.

Valopihassa hengailuun sopivat Parolan klassiset rottinkiset riippukeinut sekä Hakolan Bobo-sohvat Sancal Pion -sivupöytien kanssa. Valopihalla on kiintokalusteratkaisuiden lisäksi Hayn Palissade-tuolit ja Conet-ruokailupöydät sekä Woodnotes-baarituolit.

Rakennuksen valoisat ja harmoniset työ- ja neuvotteluhuoneet muuntuvat illalla lämminhenkisiksi hotellihuoneiksi. Asiakas voi työskennellä, kokoustaa ja pitää workshopeja, seminaareja ja tapaamisia coworking-alueella. Tarjolla on korkeatasoinen lounas ja illallinen Bistro Elossa ja kansainvälinen cocktailbaari Lounge & Bar Suo. Valon ylimmässä kerroksessa on wellness-osasto hirsisaunoineen.Hotellin sisustusprojektissa kohteen suurin irtokalusteiden toimittaja oli suomalainen kalustealan osaaja Modeo, joka toimitti kalusteita aulatiloihin, ravintolaan ja baariin sekä huoneisiin. Kalusteet valittiin monipuolisesta tuotemerkkien ja kalusteiden valikoimasta vastaamaan Valo Hotel & Workin toiveita ja käyttövaatimuksia.

Päivittäiseen työntekoon soveltuvassa hiljaisen työn tilassa on ergonomiset käyttäjälleen säädettävät Oma Modeon Empire-sähköpöydät työrauhaa antavilla välisermeillä. Hauskat kuppimaiset Softlinen Moia-nojatuolit Lapalman Yo-läppäripöydän kanssa sopivat rennompaan työskentelyyn.

Hotellihuoneisiin valikoitui työntekoon sopivia kalusteita, kuten säädettävät Lapalma Yo-läppäripöydät, Lintex-tussitaulut ja valaisimet. Deluxe-huoneissa on lisäksi Modeon toimittamat Adean Bonnet Club -nojatuolit, Sancalin Elephant-rahit ja suomalaisen Matrin Lempi-yöpöydät.

Ytimessä valopiha

Rakennuksessa on upea atriumtyylinen valopiha, jossa on tapahtumatilana ja työskentelyalueelle kulkuportaina palveleva katsomoportaikko. Portaikkokin sopii työntekoon ja pikapalaverointiin.

Valopiha on rakennuksen sydän, jonka kautta ihmiset kulkevat. Se on myös aamiaisen ja lounaan paisuntatila. Päiväsaikaan tilassa voi tehdä töitä tai tavata asiakkaita, iltaisin se toimii vieraiden olohuoneena.

Valo Hotel & Workissa on useita erilaisia kokous- ja tapahtumatiloja, coworking- ja työtiloja. Lisäksi huoneet sopivat myös työskentelyyn ja pieniin tapaamisiin.

Jokaisella kokoustilalla on oma ainutlaatuinen tunnelmansa ja käyttötarkoituksensa. Pirteässä work­shop-tilassa on pieniä kalusteryhmiä, jotka muodostuvat muun muassa Selkan Linen-pikkupöydistä sekä rennoista Lapalman Kipu-raheista. Kokoustilojen yhteydestä löytyy myös asiakkaita palveleva kahvitori, jossa on leikkisät Tunton Balloon-valaisimet.

Hotellin ylimmän kerroksen ylelliselle wellness-osastolle Modeolta valittiin suomalaisuutta korostavat Nikarin rennot Archipelago-tuolit ja pölkkymäiset Arte Biennale -jakkarat.

Valon kalustusprojektissa pidettiin asiakkaan kanssa tiivistä yhteyttä ja varmistettiin kaikkia osapuolia miellyttävä lopputulos. Kalustekokonaisuus on harmoninen ja toimii hyvin jokapäiväisessä käytössä. Valo on Modeon tähänastisista suurin hotellin kalusteprojekti.

– Yhteistyö Modeon kanssa sujui hyvin. Yrityksen monipuolisesta kalustevalikoimastaan löytyi myös Valo Hotel & Workin brändiä tukevia merkkejä, kuten Emeco, jonka valikoimasta löytyi 90-prosenttisesti kierrätetyt 1 Inch Reclaimed -tuolit, SSA Hotels Oy:n head of design Minna Hurme sanoo.


Artikkeli on tuotettu yhdessä MaRan yhteistyökumppanin Modeon kanssa.

Ravintoloiden sisustus ilmentää rentoa skandinaavista yhteisöllisyyttä, joten kalustevalinnatkin pyrittiin pitämään pohjoismaisina. Bistro Elossa tarjoillaan aamiaista, lounasta ja illallista. Ravintolakalusteiden tulee toimia jokaisessa kattauksessa ja olla kestävät sekä mukavat. Bistro Eloon ja Lounge & Bar Suohon valittiin monipuolinen kalustus muun muassa tuotemerkeiltä Mobel Copenhagen, Nikari, Menu, Hay, &Tradition ja Iittala.