Lisää houkuttelevuutta terasseille

Lisää houkuttelevuutta terasseille

  • Teksti: Ilmari Issakainen
  • Kuvat: Modeo

Kun terassi on jäsennelty ajatuksella, se on viihtyisä ja kutsuva. Kalusteilla tiloja voi rajata omiksi kokonaisuuksikseen.

Ravintoloiden ja kahviloiden terassit ovat paikkoja, joissa luodaan kesämuistoja ja vietetään ainutlaatuisia hetkiä ystävien ja läheisten ihmisten kanssa. Kukoistava terassi edellyttääkin kokonaisvaltaista lähestymistapaa ja huoliteltua, kutsuvaa ilmettä. Viihtyvyyden lisäämiseksi terasseille on hyvä suunnitella visuaalisia ja toiminnallisia elementtejä tilaa rikastuttamaan. Pelkästään tuolein ja pöydin sisustettu terassi toimii kyllä, mutta kutsuuko se palaamaan yhä uudestaan juuri kyseiselle terassille?

 

Oman tilan kokemus asiakkaalle

Vaikka asiakaspaikat hieman vähentyisivät, on terassin tilaa hyvä joskus jakaa pienemmiksi tunnelmallisiksi kokonaisuuksiksi. Pienemmät sopet tekevät tilasta asiakkaalle omakohtaisemman ja rajaavat sekä ohjaavat liikettä tilassa. Arkkitehtuurillisten rakenteellisten elementtien lisäksi myös kalusteilla voidaan rajata tiloja omiksi kokonaisuuksikseen; tiloja voidaan rytmittää mainiosti esimerkiksi kasvi- tai kangasseinäkkeillä tai isolla kalusteilla, kuten sohvilla. Kun terassi on jäsennelty ajatuksella ja hyvin, se on viihtyisä ja kutsuva – oli seurue minkä kokoinen tahansa.


Palveluille ja tuotteille näkyvyyttä

Terassin viihtyisyyteen vaikuttaa myös se, että palvelu on helposti saavutettavissa. Terassin käytön voikin nostaa uudelle tasolle tuomalla palvelua ja tuotteita myös ulkotilaan – tällöin voidaan puhua ulkoilmaravintolasta, jossa asiakkaalle tarjotaan palvelua sekä elämyksiä tuotteiden kautta myös ulkona. Samalla voidaan luoda näkyvyyttä tuotteille. Monikäyttöiset, helposti liikuteltavat ja niin sisä- kuin ulkokäyttöönkin soveltuvat kalusteet ovatkin tässä yhteydessä oivallisessa roolissa.

 

Mukavuutta pitkälle syksyyn

Suomen kesä on tunnetusti melko lyhyt ja terassikausi siksikin hyvin odotettu aika vuodesta. Terassikautta on kuitenkin mahdollista pidentää erilaisilla ratkaisuilla, jotka tuovat viihtyisyyttä ja mukavuutta viileneviin iltoihin. Terassin penkkien lämpenevät tyynyt ovat vaihtoehto perinteiselle terassin lämmitykselle. Se ei ole ainoastaan kustannustehokas ja kestävä, vaan myös viihtyisä ja erittäin helppo tapa saada terassikautta pidennettyä. Mukavat tyynyt, jotka voivat lämmittää sekä istuimen että selkänojan, ovat saatavilla joustavasti eri kalusteisiin.

 

Suunnittelusta toteutukseen

Kutsuvan ja viihtyisän terassin suunnittelussa on siis hyvä kiinnittää huomiota moneen eri seikkaan, kuten visuaalisuuteen, tunnelmallisuuteen, tilan jäsentelyyn, käytännöllisyyteen, toimivuuteen ja kestävyyteen.

Terassin uusiminen tai kokonaisuudessaan uuden terassikokonaisuuden toteuttaminen on hyvä aloittaa siitä, että otetaan huomioon kaikki nämä seikat kokonaisvaltaisesti. Apua voi hakea kaluste- ja sisustusalan ammattilaisilta, jolloin terassiuudistus toteutuu tehokkaasti ja ammattitaidolla. Ja eikun nauttimaan kesästä. 

 

Artikkeli on MaRan yhteistyökumppanin Modeon tuottama.