Mahdollisuuksien ala -esite on päivitetty

Mahdollisuuksien ala -esite on päivitetty

Päivitetty Mahdollisuuksien ala -esite on julkaistu elokuussa 2023. Uuden visuaalisen ilmeen saanut esite antaa aiempaa kattavamman kuvan alan ammateista ja opintovaihtoehdoista – kaksoistutkintoa, oppisopimuskoulutusta ja yrittäjyyttä unohtamatta.

MaRan toteuttamaa esitettä on täydennetty alan ammattilaisten näkemyksillä siitä, millaisia mahdollisuuksia matkailu-, ravintola- ja vapaa-ajanpalvelualalla on ja mikä alan töissä on parasta. Esitteestä tehdään syksyn aikana selkokielinen versio.

Opettajien toiveesta esitettä on täydennetty tehtäväviholla ja toimialan mahdollisuuksia kuvaavalla julisteella. Matkailu-, ravintola- ja vapaa-ajanpalvelualan erilaisia mahdollisuuksia kuvaavan julisteen voi laittaa esimerkiksi luokkatilan seinälle inspiraation lähteeksi. Tehtävävihkosta löytyy puolestaan kuvataiteeseen, historiaan ja matematiikkaan liittyviä matkailu- ja ravintola-alan tehtäviä sekä tietovisoja ja ristikoita.

Lisäksi materiaalia jakavan Subject Aidin verkkosivulta löytyy Kahoot!-pelejä, joiden teemoja ovat ruoka & nähtävyydet, matematiikka sekä työelämä & koulutus.

Maksuttomat materiaalit on suunnattu etenkin oppilaitosten käyttöön. Materiaalit ovat osa MaRan vetovoimatyötä.